poster

Poziv na predaju radova za knjigu „Cultural Diversity, Cultural Networks, and Cultural Policies: The Legacy of Biserka Cvjetičanin’s Cultural Optimism“

lis 2, 2024 | CULTMED, Culturelink, Vijesti

Centar Culturelink najavljuje poziv na predaju radova za zbornik radova pod nazivom: “Cultural Diversity, Cultural Networks, and Cultural Policies: The Legacy of Biserka Cvjetičanin’s Cultural Optimism” koji će biti objavljen u ediciji Culturelink Joint Publication Series.

Knjiga odaje počast dugogodišnjem radu dr. Biserke Cvjetičanin, istaknute znanstvenice na području kulturnih politika, koja je svojim radom doprinijela razumijevanju relevantnosti kulturnih politika, kulturne raznolikosti i uloge kulturnih mreža u održivom kulturnom razvoju. Polazeći od tema kojima se je dr. Cvjetičanin bavila u svom radu, knjiga ima za cilj istražiti i analizirati kako povijesni kontekst, tako i suvremenu relevantnost istraživanja kulturnih politika i održivog kulturnog razvoja te ulogu kulturnih mreža u promicanju istraživanja vezanih uz kulturni razvoj, kulturnu raznolikost i umrežavanje u kulturi, kao i u poticanju suradnje među kulturnim radnicima, kreatorima politika i istraživačima.

Pozivamo znanstvenike, istraživače i praktičare iz područja kulture da dostave svoje radove na teme povezane s kulturnom raznolikošću, kulturnim mrežama i kulturnim politikama. Detaljnije informacije dostupne su u tekstu Poziva. Rok za prijavu sažetaka je 20. siječnja 2025.

Read more